fbpx

Kako privući regrutere na LinkedIn-u?

Kako privući regrutere na LinkedIn-u: Praktični savjeti za uspjeh u karijeri

Ako se pitaš kako da maksimalno iskoristiš LinkedIn i privučeš pažnju regrutera, evo nekoliko praktičnih koraka koje možeš odmah primijeniti da poboljšaš svoj profil i povećaš šanse za pronalaženje posla.

Kako privući regrutere na LinkedIn-u: Praktični savjeti za uspjeh u karijeri

  1. Sredi svoj profil: Ne čekaj da posao dođe do tebe – aktivno ga traži! Ažuriraj svoj LinkedIn profil redovno. Dodaj nove projekte, vještine i iskustva. Koristi “Featured” opciju kako bi istakao/la svoje najbolje radove i postignuća. Time ćeš pokazati regruterima da si ozbiljan/na u vezi svoje karijere.

Primjer:

Featured project: Kampanja za XYZ Kompaniju

Opis: Vodio/la sam kampanju koja je rezultirala povećanjem online angažmana za 30% i povećanjem prodaje za 15% za XYZ Kompaniju. Koristio/la sam strategije SEO-a, marketinga na društvenim mrežama i kampanje putem e-maila kako bih poboljšao/la vidljivost brenda i potaknuo/la sticanje novih korisnika.

Uticaj: Prepoznat/a od strane kompanije zbog rezultata i doprinosa rastu prihoda.

2. Personaliziraj svoj connection note: Kada dodaš regrutere u kontakte, nemoj koristiti generičke poruke. Umjesto toga, napiši nešto lično. Reci im zašto si zainteresiran/na za njihovu industriju ili firmu. Personalizirane poruke stvaraju bolji prvi dojam.

3. Raznolikost regrutera: Imaj na umu da postoje različite vrste regrutera. Neki se specijaliziraju samo za IT sektor. Ako si u potrazi za poslom u toj industriji, važno je da im se obratiš direktno. 

Primjer poruke:

“Zdravo [Ime regrutera],

Kao programer s interesom za IT sektor, primijetio/la sam Vašu specijalizaciju u istom području.

Imate li trenutno otvorene pozicije ili projekte o kojima biste željeli podijeliti više informacija? Bio/bila bih zahvalan/na na prilici za opušteni razgovor.

Pozdrav!”

   4. Nastavi učiti putem LinkedIn Learning: Iskoristi prednosti LinkedIn Learning platforme da proširiš svoje znanje. Ako želiš raditi u IT sektoru, nauči nove tehnologije. Ako je tvoja struka marketing, pronađi kurseve o najnovijim marketinškim strategijama. Sve što naučiš možeš dodati u svoj profil kao dodatnu vrijednost.

   5. Redovno prati vijesti u industriji: Budi informisan/na o najnovijim trendovima i vijestima u svojoj industriji. Ako regruter vidi da si svjestan/na najnovijih dešavanja, to će te postaviti u bolji položaj. Postavi obavijesti za ključne riječi i prati relevantne stranice da ostaneš u toku.

Slijedeći ove praktične savjete, možeš značajno povećati svoje šanse za privlačenje regrutera na LinkedIn-u. Nemoj se bojati biti proaktivan/na i istaknuti se među konkurencijom. Sretno u gradnji svoje karijere!

Ko su Popcorn Recruiters?

Mi zapošljavamo ljude a ne ključne riječi!

Na poslu si i tražiš drugi posao? Mi smo jedina prava adresa.

Ne popunjavamo samo radno mjesto – već tražimo cijeli dan i noć i pronalazimo posao koji ti stvarno odgovara.

Proces nije isti kao kod svih drugih.

Želimo popričati s tobom i saznati šta želiš postići i šta očekuješ. Nećemo ti ponuditi posao ako nije ono što tražiš ili ako nije dobar za tebe.

Ponekad misliš da je određena pozicija prava za tebe, ali mi smo tu da ti predložimo nešto bolje, nešto o čemu i ne razmišljaš.

Zato baci pogled na trenutno otvorene oglase!

Ako ne pronađeš ono što ti odgovara, pošalji nam CV i kontaktirat ćemo te čim se pojavi otvorena pozicija za tebe.

Javi nam se i na info@popcornrecruiters.com i slobodno nas pitaj ako ti nije sve jasno.

Ti si na prvom mjestu jer na kraju krajeva, ipak smo svi ljudi.

To je to.