fbpx

Recruiters Assemble Zagreb 2024 Mart

Petak, Zagreb, Recruiters Assemble

 

U petak smo organizovali meetup u Zagrebu zajedno sa našim partnerima iz Enstring – powered by Degordian.

Osim toga, tu su bili i naši partneri TalenLyft i Hrvatski Telekom.

Event je bio super, a najvažnije je da su se regruteri dobro zabavljali i smijali, što je zapravo bila poenta cijelog događaja.

Recruiters Assemble nije formalan događaj, opušteni smo i pričamo otvoreno.

Kako je izgledao meetup?

Na početku smo čuli kratku uvodnu riječ od našeg Benjamina Kadića, a zatim smo započeli s interaktivnim upitnikom i pitanjima poput “Da li je recruitment dobra karijera na duže staze?”

Onda smo krenuli s pričom Marine Morić iz Croatia Control Ltd., koja je podijelila njihovu kampanju za zapošljavanje kontrolora letenja. Istaknuli su važnost edukacije i mogućnost zaposlenja odmah nakon završetka obuke. Kampanja je bila usmjerena prema gejmerima zbog sličnosti vještina potrebnih za kontrolore letenja.

Nakon toga, održali smo zanimljiv panel s Josipom Vuletićem, Senior Talent Partnerom iz Happeninga, Luciom Zoričić Stojanovski, HR Business Partnerom iz Pepca, i Snježanom Sabljak, Recruitment i Selection Group Leaderom iz Hrvatskog Telekoma.

Panel diskusija je bila poput terapijske seanse.

Znate ono kad vam kažu “Najbolje je učiti iz tuđih grešaka.” Panelisti su podijelili svoja iskustva na 𝐅𝐮𝐜𝐤-𝐮𝐩 𝐩𝐚𝐧𝐞𝐥𝐮. 

Priče o failovima su nam najdraže na #RecruitersAssemble-u, jer malo se i nasmijemo, vidimo da nije sve tako crno. A i da jest, još jedan razlog da upoznate regrutere s kojima možete podijeliti mukice.

Ko su naši partneri?

TalentLyft je all-in-one recruitment softwer. Kompanije iz cijelog svijeta koriste TalentLyft da brzo i lako dođu do top talenata.

A pored ATS-a, Recruitment Marketing, Sourcing i CRM platforme, uskoro ćeš moći koristiti TalentLyft i za:

  1. Testiranje: od vještina, kognitivnih sposobnosti, do motivacije;

  2. Plan zapošljavanja: od kreiranja i odobrenja zahtjeva za zapošljavanje do zaposlenja kandidata – sve preko TalentLyft-a;

  3. E-potpisi: ugovori i ponude za posao se digitalno šalju i potpisuju kroz TalentLyft.

Hrvatski Telekom je jedina kompanija u Hrvatskoj koja pruža kompletan spektar telekomunikacijskih usluga, fiksne i mobilne telefonije, prenos podataka, internet i međunarodne komunikacije.

Organizirani su s maksimalnom fleksibilnošću i učinkovitošću, što omogućava brzi odgovor na promjene na tržištu.

Pratite nas da saznate gdje održavamo sljedeći Recruiters Assemble.

Ko su Popcorn Recruiters?

Nismo tipična agencija za zapošljavanje – pokrivamo cijelu balkansku scenu i pronalazimo dobre ljude za dobre poslove. Bilo da se radi o IT-u, izvršnim pozicijama ili BPO industriji, mi smo tu.

Nedavno smo se pridružili Talentor International-u, grupacija agencija za zapošljavanje koja pravi pomake na svakom kontinentu.

Povezali smo se s međunarodnim startupima do poznatih imena kao što su AT&T, IBM, Symphony, Hrvatski Telekom, Forsta, OLX, Concentrix + Webhelp, Lufthansa, Telemach, Finshark, BinBin.

Dakle, ako tražite pravog kandidata, hajde da to zajedno ostvarimo!

Popričajte s nama

Istražite svoje potrebe za zapošljavanjem: Bez obzira tražite li IT stručnjaka, izvršnog lidera ili širite svoj BPO tim, prilagođavamo svoj pristup vašim zahtjevima.

Transparentna saradnja: Vjerujemo u transparentnost. Podijelit ćemo sve informacije koje su vam potrebne, omogućavajući vam da donesete  odluke o svojoj strategiji zapošljavanja.

Hajde da to zajedno ostvarimo: Ako tražite pravog kandidata ili ciljate privlačenje vrhunskih talenata, hajde da se udružimo i to zajedno ostvarimo.

Zakaži razgovor s nama: info@popcornrecruiters.com!